Friday, June 14, 2024

Tyskland inleder sitt hemma-EM med en inspirerande vinst mot Skottland

Börja i München Tyskland inleder sitt hemma-EM med en inspirerande vinst mot Skottland Spelsugen, självsäker, lurad: Tyskland presenterade sig i toppform mot Skottland i sin första EM-match. De offensiva spelarna, som varit så svaga den senaste tiden, gjorde nästan efter behag i 5-1-vinsten. 14 juni 2024, 22:55 Tyska spelare hejar på Niclas Füllkrug efter hans mål att göra 4-0 Foto: DeFodi Images / Getty Images Det tyska fotbollslandslaget har gjort en framgångsrik start på hemma-EM. Landstränaren Julian Nagelsmanns lag vann mot Skottland 5:1 (3:0) i München. Målen för det mycket entusiastiska DFB-laget gjordes av Florian Wirtz (10:e minuten), Jamal Musiala (19:a), Kai Havertz (45:a + 1:a), Niclas Füllkrug (68:a) och Emre Can (90:a + 3:a ) på stopptid . Antonio Rüdiger gjorde ett självmål (87'). Efter ett rött kort för Ryan Porteous för allvarligt foulspel (44') spelade Skottland hela andra halvlek i underläge. I den andra matchen i grupp A möter Schweiz och Ungern varandra på lördag (15.00/stream: MagentaTV). Nagelsmann använde samma elva mot Skottland som i slutprovet mot Grekland. Trots några misstag stod Manuel Neuer kvar i mål, İlkay Gündoğan spelade i mitten och Kai Havertz i anfallet. Och startelvan motiverade förbundstränarens förtroende, spelade variabelt anfall från start och lät knappt skottarna ta sig över halvvägslinjen. Fel på Gündoğan Wirtz gick till mål för första gången i första minuten, men missade målet, vilket inte skulle ha räknats ändå på grund av ett offsideläge. Kort därefter gick det bättre för Leverkusen-spelaren. Toni Kroos spelade en långboll till Joshua Kimmich, som hade startat på högerkanten, som passade inåt till Wirtz. 21-åringen sköt från strax utanför straffområdet. Skottlands målvakt Angus Gunn hade en hand, men kunde inte förhindra målet (10:e). Även efteråt väckte de tyska offensiva spelarna glädje bland den tyska delen av de 66 000 åskådarna i München. Gündoğan fick bollen, höjde värmen och passade vidare till Kai Havertz. Han missade sitt eget skott, men passade sedan skickligt till Musiala, som sköt bollen under ribban i straffområdet (19:e). Fotboll - EM 2024 Berlin, Berlin – vem åker till Berlin? Från 14 juni till 14 juli är Tyskland värd för fotbolls-EM. 24 lag slåss om titeln, förväntningarna på Julian Nagelsmanns lag är höga. Finalen kommer att äga rum på Berlins Olympiastadion. Skottland var fortfarande överkörda efteråt – och Tyskland gjorde 3–0 innan paus. Skottlands Ryan Porteous sparkade Gündoğan i straffområdet, den tyske kaptenen blev till en början liggande, men kunde sedan fortsätta spela. Porteous såg rött för sitt inträde, Havertz omvandlade straffen och säkerställde det tidiga avgörandet (45:a + 1:a). İlkay Gündoğan låg på marken efter regelbrottet I andra halvlek fortsatte Tyskland att ha allt under kontroll, men spelade inte längre lika effektivt. Antonio Rüdiger försökte från distans (51'), Wirtz avslutade med ett dropkick, men bollen gick över (58'). Kort därefter lyckades inbytte Leroy Sané bara en boll från nära håll (63'). Då slog DFB-laget, som nyligen missat så många chanser, till igen. Musiala dribblade och passade sedan till Gündoğan, som lätt missade bollen. Füllkrug, som precis kommit in i matchen, lurade dock bakom honom och gjorde mål från cirka 14 meter med ett kraftfullt skott i det övre högra hörnet (68:a). Ett andra mål från Füllkrug avbröts på grund av ett offsideläge (76:a). Det underkända målet ändrade dock inte DFB-lagets klara och övertygande seger, även om Rüdiger oavsiktligt riktade en nick från Scott McKenna i eget mål (87:a). På stopptid säkrade inbytte Can slutresultatet.