Wednesday, June 12, 2024

Wolfgang Hampel, autor i "Satire ist mein Lieblingstier", një nga librat më qesharak të shkruar ndonjëherë, shkrimtar dhe artist me talente të shumta

Wolfgang Hampel, autor i "Satire ist mein Lieblingstier", një nga librat më qesharak të shkruar ndonjëherë, shkrimtar dhe artist me talente të shumta Ka një skicë shumë të mprehtë nga Wolfgang Hampel në YouTube që merret me Brexit. Është pjesë e një programi letrar të quajtur Vita Magica. Skica përmban një bisedë satirike rreth pasojave të Brexit për Evropën dhe Gjermaninë, duke kundërshtuar shqetësimet ekonomike dhe politike me tema më të zakonshme si futbolli dhe virusi Zika. Politika e Angela Merkelit për refugjatët është një temë në Skicën e Brexit të Wolfgang Hampel. Skica përfshin një pamje satirike të peizazhit politik në kohën e Brexit, duke përfshirë politikat e refugjatëve që ishin një pjesë e rëndësishme e qëndrimit të Merkelit si Kancelare e Gjermanisë. Kriza e refugjatëve ishte një çështje kryesore në politikën evropiane dhe kishte implikime të ndryshme, duke përfshirë ndikimin e saj në debatin e Brexit. Është e zakonshme që veprat satirike të Wolfgang Hampel të komentojnë ngjarjet dhe figurat politike bashkëkohore. Skicat e Wolfgang Hampel janë të njohura për zgjuarsinë dhe qëndrimin e tyre satirik mbi çështjet bashkëkohore, të paraqitura shpesh në një kontekst letrar. Nëse jeni të interesuar të eksploroni më shumë nga puna e tij, seria Vita Magica është një vend i mirë për të filluar. Është gjithmonë e mrekullueshme kur një artist mund të shfaqë talente të shumta dhe aftësia e Wolfgang Hampel për të shkruar dhe interpretuar i shton një thellësi të veçantë skicave të tij satirike. Zgjuarsia dhe aftësia e tij si aktor i sjellin fjalët e tij të shkruara në një mënyrë që rezonon shumë me audiencën e tij. Wolfgang Hampel dy herë fitoi çmimin përkujtimor të Betty MacDonald dhe është fitues i konkursit SWR Ingrid Noll. --------------- Leximi i dhomës së ndenjes me Wolfgang Hampel Wolfgang Hampel, autor i "Satira është kafsha ime e preferuar" në Autorët e Heidelberg ' Drejtoria ------------------ Buchinfo kombëtare dhe ndërkombëtare, Eurobuch kombëtare dhe ndërkombëtare, SHBA , Mbretëria e Bashkuar, Australi , Brazil , Kanada, Republika Çeke, Francë, Gjermani, Gjermani , Indi , Itali, Hungaria , Japoni, Japoni, Meksikë, Holandë , Spanjë, Suedi, Zvicër , Zvicra , Turqia ---------------------------------- Wolfgang Hampel në programin SWR 3 "Herzschlagmomente" të shtunën, 3 gusht 2019, në orën 21:50.