Friday, June 14, 2024

Duitsland begint zijn thuis-EK met een inspirerende overwinning tegen Schotland

Begin in München Duitsland begint zijn thuis-EK met een inspirerende overwinning tegen Schotland Speellustig, zelfverzekerd, opgelicht: Duitsland presenteerde zich in topvorm tegen Schotland in hun eerste EK-duel. De aanvallende spelers, die de laatste tijd zo zwak waren, scoorden bijna naar believen in de 5-1-zege. 14 juni 2024, 22:55 uur Duitse spelers juichen Niclas Füllkrug toe na zijn doelpunt en maken er 4-0 van. Foto: DeFodi Images / Getty Images Het Duitse nationale voetbalteam is succesvol begonnen aan het Europese thuiskampioenschap. De ploeg van bondscoach Julian Nagelsmann won in München met 5:1 (3:0) van Schotland. De doelpunten voor de zeer enthousiaste DFB-ploeg werden in blessuretijd gescoord door Florian Wirtz (10e minuut), Jamal Musiala (19e), Kai Havertz (45e + 1e), Niclas Füllkrug (68e) en Emre Can (90e + 3e). . Antonio Rüdiger scoorde een eigen doelpunt (87'). Na een rode kaart voor Ryan Porteous wegens ernstig gemeen spel (44') speelde Schotland de hele tweede helft in de minderheid. In de tweede wedstrijd van Groep A staan ​​Zwitserland en Hongarije zaterdag tegenover elkaar (15.00 uur/stream: MagentaTV). Nagelsmann zette tegen Schotland dezelfde elf in als in de slotproef tegen Griekenland. Ondanks enkele fouten bleef Manuel Neuer in doel, İlkay Gündoğan speelde in het centrum en Kai Havertz in de aanval. En de basiself maakte het vertrouwen van de bondscoach waar, speelde vanaf het begin wisselend aanvallend en liet de Schotten nauwelijks over de middenlijn komen. Overtreding op Gündoğan Wirtz ging in de eerste minuut voor het eerst op doel af, maar miste het doelpunt, dat vanwege buitenspelpositie sowieso niet zou hebben geteld. Kort daarna ging het beter met de speler van Leverkusen. Toni Kroos speelde een lange bal naar Joshua Kimmich, die aan de rechterkant was gestart, die naar binnen passeerde naar Wirtz. De 21-jarige schoot van net buiten het strafschopgebied; Schotland-keeper Angus Gunn had één hand, maar kon het doelpunt niet voorkomen (10e). Ook daarna zorgden de Duitse aanvallende spelers voor vreugde onder het Duitse deel van de 66.000 toeschouwers in München. Gündoğan kreeg de bal, zette het vuur hoger en passeerde naar Kai Havertz. Hij miste zijn eigen schot, maar gaf het vervolgens slim door aan Musiala, die de bal in het strafschopgebied onder de lat schoot (19e). Voetbal - Euro 2024 Berlijn, Berlijn – wie gaat er naar Berlijn? Van 14 juni tot en met 14 juli is Duitsland gastheer van het Europees kampioenschap voetbal. 24 teams strijden om de titel, de verwachtingen van de ploeg van Julian Nagelsmann zijn hooggespannen. De finale vindt plaats in het Olympisch Stadion van Berlijn. Schotland was daarna alsnog overdonderd - en Duitsland maakte er voor rust nog 3-0 van. De Schot Ryan Porteous trapte Gündoğan in het strafschopgebied, de Duitse aanvoerder bleef aanvankelijk liggen, maar kon daarna verder spelen. Porteous zag rood voor zijn entree, Havertz zette de penalty om en zorgde voor de vroege beslissing (45e + 1e). İlkay Gündoğan lag na de overtreding op de grond In de tweede helft bleef Duitsland alles onder controle, maar speelde niet meer zo effectief. Antonio Rüdiger probeerde het van afstand (51'), Wirtz maakte af met een dropkick, maar de bal ging over (58'). Kort daarna slaagde invaller Leroy Sané er alleen in om van dichtbij (63') een bal te scoren. Toen sloeg de DFB-ploeg, die de laatste tijd zoveel kansen had gemist, opnieuw toe. Musiala dribbelde en passeerde vervolgens naar Gündoğan, die de bal gemakkelijk miste. De net in de wedstrijd gekomen Füllkrug loerde echter achter hem en scoorde vanaf zo'n 14 meter met een krachtig schot in de rechterbovenhoek (68e). Een tweede doelpunt van Füllkrug werd afgelast vanwege buitenspelpositie (76e). Het afgekeurde doelpunt veranderde echter niets aan de duidelijke en overtuigende overwinning van de DFB-ploeg, ook al richtte Rüdiger een kopbal van Scott McKenna onbedoeld in eigen doel (87e). In blessuretijd zorgde invaller Can voor de eindstand.