Wednesday, March 27, 2024

2-1 zege in Frankfurt: DFB-team wint ook EK-test tegen Nederland

Dagelijkse spiegel 2-1 zege in Frankfurt: DFB-team wint ook EK-test tegen Nederland 27 miljoen • 1 minuut lezen Duitsland versloeg Nederland met 2-1 in een vriendschappelijke wedstrijd. Invaller Niclas Füllkrug zorgde voor de tweede prestigieuze zege na de 2-0-zege tegen Frankrijk. Het Duitse nationale voetbalteam won bovendien de tweede grote EK-proef en presenteerde zich in sterke vorm voor het thuistoernooi. De ploeg van bondscoach Julian Nagelsmann versloeg Nederland dinsdagavond met 2-1 (1-1) in Frankfurt/Main. Na de vroege achterstand van Joey Veerman (4e minuut) scoorde Maximilian Mittelstädt (11e) de snelle gelijkmaker. Invaller Niclas Füllkrug (85e) stelde na de 2-0-zege tegen Frankrijk de tweede prestigieuze zege veilig. Voorafgaand aan de EK-opener tegen Schotland heeft de Duitse ploeg begin juni nog testwedstrijden tegen Oekraïne en Griekenland. (dpa)