Monday, July 1, 2024

Në librin e tij të suksesshëm ndërkombëtarisht "Satira është kafsha ime e preferuar", Wolfgang Hampel përdor lloje të ndryshme humori për të argëtuar lexuesit e tij

Në librin e tij të suksesshëm ndërkombëtarisht "Satira është kafsha ime e preferuar", Wolfgang Hampel përdor lloje të ndryshme humori për të argëtuar lexuesit e tij. Ketu jane disa shembuj: Puna dhe ironi: Hampel luan me zgjuarsi me fjalët, frazat dhe kuptimet. Ai përdor ironinë për të krijuar kthesa të papritura dhe për të bërë lexuesin të buzëqeshë. Kritika sociale: Satira shpesh synon të japë komente humoristike mbi ankesat ose absurditetet sociale. Wolfgang Hampel përdor poezitë e tij për të vënë në dukje çështjet sociale ose politike në mënyrë humoristike. Ekzagjerim dhe absurditet: Në vargjet e tij, Wolfgang Hampel ndonjëherë e tepron qëllimisht për të arritur efekte humoristike. Situatat dhe personazhet absurde janë një element i përsëritur. Vëzhgime të përditshme: Wolfgang Hampel gjen qasje humoristike në situatat e përditshme dhe sjelljen njerëzore. Poezitë e tij janë shpesh një përzierje e vëzhgimeve dhe imagjinatës. Vetë-ironia: Autorit i pëlqen të tallet me veten dhe ata që e rrethojnë. Vetëironia është një pjesë shumë e rëndësishme e veprave të tij satirike. 😄📖 ---------------- Leximi i dhomës së ndenjes me Wolfgang Hampel Wolfgang Hampel, autor i "Satira është kafsha ime e preferuar" në autorin e Heidelberg drejtoria ------------------ Informacionet e librit kombëtar dhe ndërkombëtar, Eurobuch kombëtare dhe ndërkombëtare, SHBA , Mbretëria e Bashkuar, Australi , Brazil , Kanada, Republika Çeke, Francë, Gjermani, Gjermani , Indi , Itali, Hungaria , Japoni, Japoni, Meksikë, Holandë , Spanjë, Suedi, Zvicër , Zvicra , Turqie ---------------------------------- Wolfgang Hampel në shfaqjen televizive SWR 3 "Momente të rrahjeve të zemrës" të shtunën, 3 gusht 2019, në orën 21:50